Coaching/Vägledning

Vi erbjuder samtalsstöd till föräldrar samt till barn över 10 år.  I samtalen får ni lära er mer kunskap om känsliga barn samt om personlighetsdraget högkänslighet. Ni får även ta del av tips kring känslohantering samt individuellt stöd med just det ni behöver stöttning kring. Kontakta oss via mail genom att klicka på våra foto nedan. 

MArtina hårdstål

HSP-terapeut, Karlskrona, martina@högkänsligabarn.com

josefine henriksson

HSP-terapeut, Halmstad, josefine@högkänsligabarn.com

Aktuella föreläsningar

Högkänsliga barn

Under denna föreläsning får du en ökad grundläggande kunskap och förståelse för de högkänsliga barnen. Du lär dig känna igen vanliga tecken på högkänslighet hos barn samt några av deras främsta styrkor och utmaningar. Vi kommer även ge tips om hur du på bästa sätt kan stötta ett högkänsligt barn.

Känslor & känslohantering för barn

Under denna föreläsning får du en ökad kunskap kring vad känslor egentligen är och vilken uppgift de har. Du kommer lära dig mer om våra vanligaste känslor och hur du kan hjälpa ditt känsliga barn att navigera bland sina känslor.


Barn och stress

Under denna föreläsning får du en ökad kunskap om stress samt hur de känsliga barnen påverkas av stress och överstimulering. Du lär dig känna igen tecken på stress hos barn samt får tips på hur du kan stötta ditt barn att både förebygga och hantera stress.


Föreläsning online

Köp en egen föreläsning

Föreläsningarna ovan kan ni köpa och se dem i lugn och ro när ni vill under 30 dagar från köpet. Vi skickar en länk och beskrivning över hur man gör. Föreläsningarna är väldigt uppskattade och är på ca 1h.
Kostnad: 950kr

Föreläsningar/workshops
För förskolor/skolor/företag

Föreläsningar/
workshops

Vi ordnar föreläsningar och workshops efter era önskemål om upplägg. För mer information och förslag på upplägg klicka på "infobladen" nedan. 
Poddcast om högkänsliga barn

Podden om högkänsliga barn

Vi har skapat "podden om högkänsliga barn" och i den här podden delar vi med oss av forskning, tips och egna erfarenheter.
Klicka på länken nedan för lyssna på vår podd.

sammarbete

Känslodockan Friendy

Det ska vara lätt och roligt att lära sig om känslor!

Barn som kan sätta ord på och förstå känslor har lättare att göra sig förstådda och att handskas med konflikter och vardagsproblem.

Forskning visar också att barn som kan sätta ord på känslor lättare står emot stress och psykisk ohälsa. Att kunna lugna sig själv vid starka känslor och stress är helt avgörande för den psykiska hälsan. Första steget är att kunna identifiera och klä sina känslor i ord. Med hjälp av Friendy lär sig barn att känna igen och prata om känslor lika naturligt som de lär sig bokstäver och siffror. Vi kallar det Känslans ABC.

Friendy är ett unikt koncept med dockor, poster, barnbok, rithäfte och musik som alla finns med känslorna glad, arg, rädd, ledsen, sur och lugn.

Genom vårt samarbete med Friendy kan vi erbjuda dig en rabatt på 10% på känslodockan Friendy när du använder koden ”HSP10” i Friendys webbshop.