Martina Hårdstål och Josefine Henriksson

Vilka är vi?

Nedan kan du läsa om vad vi gör och vad vi har för bakgrunder. Vi har även skapat podden om högkänsliga barn och i den här podden delar vi med oss av forskning, tips och egna erfarenheter.
Klicka på länken längre ned på sidan för lyssna på vår podd.

Martina Hårdstål

Martina Hårdstål är dipl. samtalsterapeut med inriktning mot högkänslighet, känslohantering och stresshantering.  Hon är även utbildad ledarskapscoach och yogalärare samt är utbildad inom mindfulness. Sedan några år tillbaka driver hon sitt företag ”Strong Base AB” där hon coachar inom personlig utveckling samt stresshantering. Hon driver även "högkänslighetscoachen" där hon coachar inom högkänslighet, högkänsliga barn samt stresshantering. Dessutom har hon personliga utvecklingsprogram, föreläsningar/workshops, retreats samt en podcast tillsammans med Josefine.
Från början är hon utbildad civilingenjör inom byggsektorn.
När kroppen sa stopp år 2015 hittade hon yogan och ett år senare läste hon en artikel om personlighetsdraget högkänslighet och fick en ökad förståelse om sig själv. 

Josefine Henriksson

Josefine Henriksson är dipl samtalsterapeut med inriktning mot högkänslighet, känslohantering och stresshantering samt dipl mindfulnessinstruktör. Sedan några år tillbaka driver hon sitt företag ”Tankar om högkänslighet” där hon har vägledningssamtal kring högkänslighet och högkänsliga barn, föreläsningar, mindfulnesspromenader, retreats för högkänsliga samt två podcasts ("Podden om högkänsliga barn" samt "På djupet med systrarna hsp").

Josefine är även utbildad lärare för de yngre åldrarna och har arbetat som förskollärare under flera års tid. Tyvärr blev hon (som många andra högkänsliga personer) sjukskriven för utmattning och valde då att byta karriärsinriktning helt och hållet. 

Brinnande intresse för barns välmående

Både Josefine och Martina har ett stort engagemang för barn i allmänhet och högkänsliga barn i synnerhet. När de insåg att livet blev mycket lättare att leva, ju mer de själva lärde sig och förstod om personlighetsdraget och känsligheten, ville de börja arbeta aktivt med att få andra att också lära sig mer om det. De har flera års erfarenhet av att möta högkänsliga barn och högkänsliga föräldrar. 

Båda är mammor till 2 barn. Josefine bor i Halmstad och Martina i Karlskrona.

Mer om högkänslighet

Högkänslighetscoachen

Martina Hårdstål har även coaching och ett personligt utvecklingsprogram för högkänsliga,  stresshanteringssamtal,   föreläsningar och retreat. Hon har även varit styrelseledamot i SFH.
Hon samarbetar med Mindfulyoga i Karlskrona där hon även erbjuder samtal och föreläsningar. Läs mer genom att klicka på länken nedan:

Tankar om högkänslighet

Josefine har även vägledningssamtal för högkänsliga, stresshanteringssamtal för högkänsliga, föreläsningar samt mindfulnesspromenader. Hon håller även olika retreat tillsammans med sin syster kring högkänslighet, återhämtning och mindfulness" Läs mer genom att klicka på länken nedan:

SFH-Sveriges förening för högkänsliga

SFH är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Föreningens viktigaste avsikt är att sprida kunskap om forskning på högkänslighet och öka förståelsen för personlighetsdraget